A női orgazmus

Nem csak férfiaknak :)

Szeretnéd bővíteni a "nyelvtudásodat"? Nem vagy tisztában a női erogén zónákkal? Töltsd fel tudásodat a lenti cikkekkel melyek segítenek eligazodni a női orgazmus rejtelmeiben. Fejleszd tudásod és okozz felejthetetlen éjszakát párodnak. 

Oszd meg élményeidet olvasóinkkal. A Szextörténetek menüpont alatt feltöltheted saját szexkalandodat. 

A nők belső élményei, érzelemvilága különbözik a férfiakétól, már csak azért is, mert hónapról hónapra végigjárnak egy biológiai és ehhez kapcsolódó érzelmi körforgást. A szexualitást és az orgazmust is egészen másképp tapasztalják meg, mint a (fizikailag) erősebb nem. Gina Ogdenszexológus, a Nők, akik szeretik a szexet című forradalmi kötet...

A nők szexuális együttlétük során sajnos jóval ritkábban jutnak el a csúcsra, mint a férfiak. Pedig, ha a férfiak ismernék az orgazmus elérésének három titkát, minden sokkal egyszerűbb lenne.

A szexuális aktus csúcspontja az orgazmus, vagy más néven kielégülés, mely egy különleges, más testi érzethez nem hasonlítható élmény. A férfiak és a nők orgazmusának létrejöttéhez számos, egymással szorosan összehangolt testi-lelki folyamat szükséges. Az alábbiakban bemutatjuk, mi történik a női szervezetben szexuális izgalom és orgazmus során.

Hogyan lehet jól használni a szexuális segédeszközöket? El lehet-e kerülni a rászokást? Manapság már nagyon bőséges a kínálata a különféle játékszereknek. Mi alapján válasszunk? Válasszunk egyáltalán? Csörgits Kinga szexuálterapeuta írása.

Vajon milyen érzés a nőnek, amikor beteljesedik nála a gyönyör? Mire gondolnak közben? Na és mire gondolnak előtte? És mit mondanának el a férfiaknak, ha mindannyian nyíltan mernének beszélni a dologról?

Biztosan mindenki kapásból fel tudna sorolni több okot is, amiért jó az orgazmus. De tudtad, hogy egészségügyileg is nagyon sok jó hatása van? Beszéljünk ezekről!

A rendszeres orgazmus nem csak a jó szexuális életről, az élvezetek előtérbe helyezéséről szól - hanem valami olyasmiről is, ami az agyunkra és a testünkre is jó hatással van. Sok nő számára viszont kifejezetten nehéz, hogy orgazmusa legyen, ami hosszú távon egy párkapcsolatot is komoly kihívás elé állíthat. Ha számodra is ismerős a probléma, akkor...

Férfi orgazmus zavar (gátolt férfi orgazmus, gátolt magömlés, retardált ejakuláció, elégtelen magömlés, megkésett ejakuláció)

Női orgazmus zavar (orgazmus hiánya vagy késése, orgazmusképtelenség, gátolt női orgazmus, anorgazmia)