Az orgazmus jót tesz az egészségednek

2021.10.19

Biztosan mindenki kapásból fel tudna sorolni több okot is, amiért jó az orgazmus. De tudtad, hogy egészségügyileg is nagyon sok jó hatása van? Beszéljünk ezekről!

Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Csökkenti a pattanásokat

Orgazmus közben boldogság hormonok szabadulnak fel, illetve csökken a stressz szintünk, ami miatt aztán kevesebb eséllyel pattogunk ki vagy lesz kiütésünk. Emellett pedig több vér és oxigén áramlik közben az arcunkba, ami felfrissíti bőrünk.

Növeli az önbizalmunkat

Amint érezzük, hogy a testünk milyen örömöt tud nekünk okozni, sokkal jobban el tudjuk fogadni. Nem mellesleg az is önbizalom növelő tud lenni, ha látjuk, hogy a másik fél is mennyire élvezi. Egy idő után pedig már tudjuk majd, hogy nem az számít, hogy tökéletesek vagyunk-e vagy sem, hanem hogy mi milyennek érezzük magunkat.

Segít az alvásban

Orgazmus közben olyan mennyiségű hormonok szabadulnak fel bennünk, hogy utána sokkal könnyebben tudunk majd aludni. Emellett nyugodtabb alvást is eredményezhet.

Az agyadat is megmozgatja

Az említett megnövekedett vér áramlása miatt az agyunkhoz is több vér jut, ami azt jelenti, hogy sokkal jobban fog tudni működni. Majdnem olyan ez az agynak, mintha edzenél (ami valahol igaz is).

Egészségesebb lesz a hajad

Ugyanez a keringésjavulás a fejbőrödhöz is elér, ami pedig azt eredményezi, hogy a hajtöveid megerősödnek, a hajad fényesebb és egészségesebb lesz.

Az orgazmus növeli az ösztrogént és a kollagént is

Az ösztrogén szint emelkedése okozza azt, hogy a kollagén termelése is beindul, mindez pedig ahhoz vezet, hogy sokkal ragyogóbb lesz a megjelenésed. Hosszú távon pedig segít a vérnyomás szintjét alacsonyan tartani, ami az öregedést is lassítja.

Segíti az immunrendszer működését

Az úgy nevezett DHEA hormon felszabadulásának következtében erősödik az immunrendszerünk is.

Boldogabbá tesz

Az egyik talán legalapvetőbb pozitív tulajdonsága, hogy boldogabbá tesz és csökkenti a stressz szintünket.

Segíthet az egészséges kapcsolat fenntartásában

A rendszeres szexuális élet fenntartása párunkkal nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kapcsoltunkban boldogok és elégedettek legyünk. Mivel az orgazmusok boldogabbá tesznek bennünket, ezért ez is segít, hogy összességében elégedettebbek legyünk.

Csökkenti a fájdalmakat (beleértve a görcsöt is)

Orgazmusnak köszönhetően a testünk saját természetes fájdalomcsillapítói felszabadulnak, ezáltal segítve akár fejfájáson, akár az ízületi gyulladásokon is. Nem utolsó sorban pedig a görcsöket is enyhíti, ami egyszerre segítség és feloldódás a nehéz, piros napokon.

Melleink megduzzadnak közben

Orvosok által bizonyított, hogy szexuális aktus közben teltebbek lesznek kebleink. Ez pedig csak egy plusz pont lehet az önbizalomnöveléshez.

Orgazmus után pedig az ajkaink lesznek nagyobbak

Mint a legtöbb pozitív hatás, ez is a vérkeringés fokozódása miatt jön létre, ugyanis az ajkaink ettől szintén teltebbek lesznek.

Megerősíti a medencefeneket

Orgazmus közben ennek a résznek az izmait is megmozgatjuk, ami hosszú távon egészségesebbé és erősebbé teszi.