Masszázs és az egészség

2022.07.17

Masszázs vagy erotikus masszázs?

Az tény, hogy a masszázs jó hatással van egészségünkre és az is tény, hogy a szex is jó hatással van egészségünkre, ebből már kikövetkeztethető, hogy az erotikus masszázs is jó hatással van egészségünkre. A pozitív hatásairól beszélhetünk külön lelki és fizikai vonatkozásban, de mint tudjuk, a kettő szorosan összekapcsolódik, így, ha az egyiknek jó, a másiknak is az lesz. Az erotikus masszázs tökéletes teret biztosít önmagunk és párunk megismerésére, bizalmi viszonyunk elmélyülésére. Az erotikus masszázsnak alapvetően két típusát különböztethetjük meg, az egyik a lingam masszázs, a másik pedig a joni masszázs. A lingam masszázs esetében a férfi, a joninál, pedig a nő kapja a kényeztetést. Fontos, hogy egy párkapcsolaton belül a kettő között egyensúly álljon fent. Mindkét félnek meg kell tapasztalnia az adó és a kapó szerepet is. Lehet, hogy valaki nagyon önzetlenül és érzékien tud masszírozni, de nem tud elég nyitott lenni ahhoz, hogy jó kapó legyen. Mindkét szerepnek minél teljesebben kell tudnunk átadni magunkat ahhoz, hogy egységes egész legyen szexuális életünkben. Az erotikus masszázs jó módszer arra, hogy mindkét szerepben kipróbálhassuk magunkat.

Az erotikus masszázs pozitív hatásai

Az erotikus masszázs pozitív fizikai hatásai elég összetettek. Van, ami konkrétan kimutatható és van, ami konkrétan nem mutatható ki, eredménye csak közvetetten vezethető le, de azt hiszem ez igazából nem is olyan fontos. Az erotikus masszázs hatásai között lehet például a súlycsökkenés, ez általában a szexuális együttlétekre is igaz, hiszen közben kalóriát égetünk. Nyilvánvaló, hogy nem azért töltünk el kellemes órákat kedvesünkkel, hogy fogyjunk, de, ha van problémánk súlyunkkal és van, kedvünk megpróbálhatjuk vegyíteni a dolgokat. Van tipikusan olyan masszázs, amelynek lényege a fogyás, ez a fogyókúrás masszázs. Ha résen vagyunk, a kellemeset összekombinálhatjuk a hasznossal, az erotikus masszázs mozdulataiba bele lehet építeni pár a fogyókúrás masszázsra jellemző mozdulatot.

Miért olyan jó az erotikus masszázs?

Az erotikus masszás során átélt orgazmus sokkal intenzívebb, hiszen a hozzá vezető út sokkal koncentráltabb és elnyújtott, így az átélt élmény, orgazmus sokkal intenzívebb lesz. Az orgazmus pozitív hatását senkinek sem kell bemutatni, ha kicsit másként, biológiai szempontból akarjuk szemlélni, akkor a lényeg annyi, hogy az orgazmus stabilizálja hormonháztartásunkat. Hormonháztartásunk jó működése mindenünkre hatással van. Lelkileg is kiegyensúlyozottabbak leszünk és fizikális egészségünkre is jó hatással van.

A masszázsra mindig fel kell készülnünk, mind lelkileg, mind fizikálisan. Van pár dolog, amire oda kell figyelni, illetve jelenlétükkor a masszázst hanyagolni kell. Ezek a tényezők az erotikus masszázs módszerére is érvényesek. Például a nők menstruációjának első két napján nem ajánlott semmiféle masszázs sem. Műtét utáni közvetlen időszakban szintén nem ajánlott sem a sima sem az erotikus masszázs. Ha ízületi sérülésünk van szintén ajánlott hanyagolni a masszázs módszereket.

Nagyon fontos, hogy az erotikus masszázs a sok pozitív fizikális hatása mellett nagyon jó hatással van lelki állapotunkra. Képes feloldani az egyébként sok nőben meglévő szexuális feszültséget, segíthet legyőzni a kisebbségi komplexusokat. A férfiaknak segíthet megtanulni kezelni a korai magömlés problémáját, és ami talán a legfontosabb, közelebb viszi egymáshoz a párokat. Egy párkapcsolatban sosem árt, ha figyelünk arra, hogy mindig legyen valami új, amit együtt fedezhetünk fel és az erotikus masszázs pont ilyen új.

https://erotikusmasszazsbudapest.hu/2011/11/22/erotikus-masszazs-es-az-egeszseg/