A női izgalom

2023.06.24

A felmérés szerint a szexuális beszéd segíthet a nőknek megtalálni az elégedettséget. 

A jó szex jó kommunikáción múlik – Ön és partnere mennyire tudja megfogalmazni igényeit és vágyait. Gyakran azonban a nők egyszerűen nem rendelkeznek szavakkal, hogy leírják, mit élveznek, vagy nincs elég tapasztalatuk ahhoz, hogy más technikákat javasoljanak. A szexuális intimitásról szóló párbeszéd elősegítése érdekében egy tanulmány 2021. április 14-én jelent meg a PLoS One- ban.beszámolt egy országos felmérésről, amelyet az Indianai Egyetem az OMGYES Kutatócsoport / For Goodness Sake együttműködésével végzett, és amely több ezer amerikai nő szexuális tapasztalatait vizsgálta, hogy megtudja, mi tette számukra kellemesebbé a hüvelyi behatolást.

Négy módszer a fokozott szexuális izgalom elérésére

Egy nemzetközi kvalitatív vizsgálat eredményeinek elemzése után a kutatók, Devon J. Hensel, PhD, az Indianapolisi Orvostudományi Egyetem docense és Christiana von Hippel, ScD , az OMGYES kutatója visszatérő mintát találtak négy konkrét technika, amelyekre korábban soha nem voltak szavak. A csapat ezután közelebbről megvizsgálta ezt a négy technikát egy keresztmetszeti, online, országos valószínűségi felmérés segítségével, amelyben 3017 18–93 év közötti amerikai nő vett részt.

"Mélyebbre vetettük magunkat a mintákba, hogy megtudjuk, hány százalékban alkalmazták az egyes technikákat a hüvelybe való behatolás során, majd megvizsgáltuk, hogy ezek a speciális technikák hogyan befolyásolták örömüket" - mondja Dr. von Hippel. Más szóval, megvizsgálták azokat a konkrét szexuális mozdulatokat és módszereket, amelyek bekapcsolták őket.

ÖSSZEFÜGGŐ: Nők és orgazmus: Tények a női csúcspontról

A kutatók meghatározták ezeket a szexuális módszereket, hogy segítsenek a nőknek azonosítani és közölni, mi a legjobb számukra.

  • Horgászat A medence és a csípő forgatása, felemelése vagy leengedése a behatolás során, hogy beállítsa, hol súrolja a játék vagy a pénisz a hüvely belsejében; A válaszadók 87 százaléka használta ezt a módszert.
  • Párosítás Egy nő vagy partnere a behatolással egyidejűleg ujjal vagy szexjátékkal stimulálja csiklóját. (69 százalék)
  • Ringató Egy pénisz vagy szexjáték töve folyamatosan dörzsöli a csiklót a behatolás során, mivel a hüvelyben marad, nem pedig ki- és benyomul. Általában akkor használják, ha a nő a tetején van. Az egyik válaszadó így magyarázta annak vonzerejét: "Meg kellett "letanulnunk" a pornófilmben látott gyors mozdulatokat. És mindketten sokkal boldogabbak vagyunk az új módszereinkkel." (76 százalék)
  • Sekély , átható érintés közvetlenül a hüvely bejáratán belül. Egy másik válaszadó azt mondta: "Szerintem ez a terület valóban alulértékelt. Igazán csodálatos szexet tudok szexelni úgy, hogy a behatolás csak egy hüvelyk alatt megy, és soha nem tovább." (84 százalék)

A nyelv használata a szexuális technikákhoz hatékony l

"Azt gondolom, hogy az öröm és az élvezet elnevezési technikák kifejezetten erőt adnak és használhatók, így a nők kényelmesen és magabiztosan használhatják őket partnerekkel. Ezek akkor is fontosak, amikor a nők megbeszélik a szexuális életüket a barátaikkal, például: "Nekem ez tetszik, miért nem próbálod ki?" Az, hogy konkrétan leírhatják, hogy mit szeretnek, és hogy ezt kérhetik, hihetetlenül erőt ad, és segít a nőknek érezni, hogy hallatják a hangjukat. Van egy normalizáló hatás is, ha rájönnek, hogy amit szeretnek, az egy olyan minta, amelyen sok nő osztozik" – mondja von Hippel.

KAPCSOLÓDÓ: Maszturbáció 101: Útmutató az egyéni szexhez nőknek

Dr. von Hippel hozzáteszi, hogy a nyelvhasználat lehetővé teszi a nők számára, hogy rugalmasak legyenek, és leírják, mit szeretnének pillanatnyilag. "Amit élvezel, az megváltozhat egy szexuális élmény közepén, és megváltozhat az életed során is. Ez a nagy menü vagy a szavak és technikák repertoárja, amelyből meríthetsz, nagyszerű, mert akkor nem is az a kérdés, hogy "Nő vagyok, aki szereti x-et ". Lehetséges, hogy "én olyan nő vagyok, aki szereti a párosítást ebben a kontextusban, és ebben az összefüggésben a sekélyeskedést és a horgászatot ebben a korban." A nők magabiztosan kommunikálhatnak, keveredhetnek egymással."

Egy lépés előre a nők szexuális örömére való nevelésben

Amikor Lou Paget, a szexualitási oktatók, tanácsadók és terapeuták okleveles szexuális oktatói szövetsége , hallott erről az új tanulmányról, első válasza ez volt: "Végre! Itt az ideje!"

Paget így folytatta: "Évek óta hallom, hogy nők leírják ezeket a dolgokat a szemináriumaimon, de valójában nem volt semmilyen útmutatás, hogyan csináld. Ennek fő oka az, hogy a kutatómunka nagy része mindig is a péniszre, a hüvelyre és a férfiak reakciójára összpontosított.

KAPCSOLÓDÓ: BDSM: Tanulja meg a köteleket, mielőtt merülne

Még ha mindkét partner nő, előfordulhat, hogy kettejüknek nem volt megfelelő nyelve ahhoz, hogy kommunikáljanak egymással. Ezek a szavak kinyitják az ajtót.

A partnerek is tanulhatnak arról, hogyan szerezzenek örömet másoknak

Paget arra is rámutat, hogy a legtöbb férfi felteszi neki a legfontosabb kérdést: Hogyan teheti kellemesebbé a dolgokat partnere számára? "A férfiak annyira éhesek arra, hogy mit tehetnek azért, hogy partnerük jól érezze magát. Jobban élvezik, ha ő jobban élvezi. Az a nyelvezet, amellyel gyorsan le tudja írni, hogy mit szeret, nekik is erőt ad" – mondja Paget, aki öt szexualitásról szóló könyv szerzője is, köztük az Orgazmus című könyv .

A csiklóstimuláció kulcsfontosságú

Paget megjegyzi, hogy mind a négy technika a klitorisz egyidejű stimulálásához kapcsolódik. "Ez nem jelenthet sokkot egyetlen nőnek sem. A legtöbb számára nem a hüvelyi behatolás a legkielégítőbb. Ez jó érzés lehet, ha jól érzi magát, és kapcsolódni szeretne egy partneréhez. De ez a sekély, a ringató; ezek mind olyan dolgok, amelyeket a nők már régóta csinálnak, és amelyek igazán nagy örömet okoznak a nőknek" – mutat rá.

Ismétlem, ezt a férfiaknak is fontos tudniuk. "Félinformációkkal táplálták őket a társadalom egészéből és az irreális pornónézésből, ahol a nők általában a behatolásból nyerik minden örömüket. A férfiaknak is meg kell tanulniuk a csiklóstimuláció fontosságát" – teszi hozzá.

Kísérletezzen speciális technikákkal működő szexjátékokkal

Amikor rájössz, hogy mit szeretsz, a szexjátékok segíthetnek elérni, hogy akár egyedül, akár partnereddel elérd. Tatyana Dyachenko , a Peaches and Screams online szexbolt szexedzője elárulja, milyen típusú játékok működnek a legjobban az egyes technikákkal.

Horgászathoz A szexhinták lehetővé teszik a nő számára, hogy elforgatja, felemelje vagy leengedje a medencéjét a behatoló tárgyon, hogy maximális élvezetet nyújtson.

Párosításhoz A szilikon mini ujjvibrátor stimulálja a csiklót a behatolás során; az arcra felcsatolható vibrátor lehetővé teszi, hogy partnere behatoljon Önbe, miközben a nyelvét a csikló stimulálására is használja.

Ringázáshoz A csiklóstimulátorral és vibrátorral ellátott megemelt bordás "kakasujj" mindkét félnek működik: segít megvastagodni és alátámasztani a pénisz szilárdabb erekcióját, a női partner pedig a csiklóstimulátorhoz dörzsölheti magát, miközben behatol. Vagy egy vibráló csiklóstimulátor közvetlen stimulációt biztosít.

Sekély behatoláshoz A vibráló golyókat vagy tojásokat közvetlenül a hüvelybe helyezik anélkül, hogy mélyen behatolnának.

KAPCSOLÓDÓ: Tekintse meg véleményeinket az egyének és párok számára készült legjobb szexjátékokról

További kutatásra van szükség a szexuális élvezetekkel kapcsolatban

Ez a felmérés nem kért visszajelzést a női partnerektől, amire a csapat a jövőben is kíváncsi lesz. Von Hippel azt mondja: "Ami gyakran igazán érdekes, az az, hogy hogyan történik a kommunikáció, hogyan használják a technikák nevét, és hogyan vélekednek erről a partnerek. OMGYES pároktól vagy csak a férfiaktól azt hallotta, hogy ez nagyon megváltoztatta a kapcsolatteremtést és a kommunikációt, és úgy érzi, jobban megérti őt. Most először, bár talán 20 éve együtt vannak, végre megpattant valami azáltal, hogy elhangzott ez a szó, és együtt néztük a technikákat. Most már tudják, hogy mindig új dolgokat kell felfedezni, és azt is, hogy mi az, ami jó neki, és hogyan tudja támogatni őt."