10 legjobb szexpóz

2023.06.24

Ahogy a Káma Szútra – az ősi indiai szexualitásról szóló könyv – megmutatja nekünk, a szexuális tevékenység a végtelen változatosságra való törekvés. Több száz forró szexpozíció létezik párok számára, amelyek a férfi és a női testet egymáshoz hozzák a kölcsönös öröm érdekében. Ha heteroszexuális kapcsolatban él, a különböző szexuális pozíciók ismerete segíthet abban, hogy jobb és találékonyabb szeretője legyen partnere számára.

Melyek a kölcsönösen kielégítő szex legjobb módjai?

Ez a válasz minden párnál más. "A legjobb pozíciót úgy határoznám meg, mint az a pozíció, amely a legjobban működik az érintett egyén vagy egyének számára" - mondja Tameca Harris-Jackson, PhD, LCSW , okleveles szexuális oktató, szexterapeuta ., és alapítója a Hope and Serenity Health Services tanácsadó központnak a floridai Altamont Springsben. "A különböző szexuális pozíciók kipróbálása valójában lehetőséget kínál arra, hogy az öröm megélésének különböző módjait vigyük be a szexuális intimitásba és a szexuális kapcsolatba" – mondja Harris-Jackson. "Ehet minden nap ugyanazt az ételt 20 évig, de ez nem jelenti azt, hogy a legtöbb örömet fogod kihozni belőle. Csak a tápanyagokat kapod. De ha megpróbálsz hozzáadni egy kis petrezselymet az ételhez, akkor másképp ízlelheted meg, és izgalmasabb étel lesz belőle. És ez az, amit egy kapcsolatban új pozíciók megszerzése tehet."

Nem fizikai tényezőket is figyelembe kell venni. Vegyük például az intimitást . Sok ember számára, különösen a nők számára, az intimitás jobb szexuális élményekhez vezethet, mivel a partnerek kényelmesek és elég bizalmasak ahhoz, hogy megkérdezzék, amire vágynak, és új dolgokat próbáljanak ki.

Az Indianai Egyetem Kinsey Intézete által finanszírozott kutatás szerint a 2020-as COVID-19 világjárvány korai időszakában vizsgálták a szexet, sok pár pontosan ezekre az előnyökre gondol .

KAPCSOLÓDÓ: Növelje szexuális egészségét online szexterapeutával

Egy 1559 felnőtt bevonásával készült online felmérés kimutatta, hogy bár az emberek ritkábban szexeltek a világjárvány első heteiben, hajlandóak voltak új dolgokat kipróbálni – beleértve a szextinget, a szexuális fantáziák megosztását és az új szexuális pozíciókkal való kísérletezést. 

Miért fontos új szexuális pozíciók kipróbálása?

"Tudjuk, hogy ez egy nagyon megterhelő időszak volt, és ez megnehezítheti az izgalom és az izgatottság megőrzését" – mondja Justin L. Lehmiller, a tanulmány társszerzője, PhD , a bloomingtoni Kinsey Institute tudományos munkatársa és házigazdája. a szex és pszichológia podcastból . "Valami új kipróbálása felerősítheti az izgalmat. Az új dolgok kipróbálása az önfelfedezésről szól – ami működik a testedben, a kapcsolatodban, és ennek egész életen át tartó haszna lesz."

Nem kell tornásznak lenned ahhoz, hogy ezek a mozdulatok kifizetődjenek. Ne gondolj "őrült szexpozíciókra", inkább új szexpozíciókra, hogy több hőt hozz létre a lepedők között.

"Nem minden pozíció való mindenkinek, és ez így van rendjén" – mondja Dr. Lehmiller. "De még ha az itt leírt pozíciók nem is működnek számodra (talán már kipróbáltad őket), ez nem jelenti azt, hogy ne próbálj ki új és más dolgokat. Az újdonság az egyik olyan dolog, amely felkelt bennünket a további visszatérés iránt. Ha a szex mindig ugyanaz, hajlamosak vagyunk elveszíteni az érdeklődésünket. Az új pozíciók praktikus módja annak, hogy újszerűséget és újszerűséget adjunk szexuális életünkhöz."

1. A misszionáriusi pozíció vagy szemtől szemben

Lehetséges előnyök vagy figyelmeztetések Intim, de nem feltétlenül kölcsönösen kielégítő

Részletek Ez egy egyszerű szexpozíció: A nő a hátán fekszik, széttárt lábakkal és enyhén behajlított térdekkel. A férfi a lábai között fekszik, és a hüvelyébe vezeti a hímtagját , karjával vagy könyökével megtámasztva testsúlyát.

Ezzel a szexuális pozícióval az a probléma, hogy a misszionáriusi pozíció nem olyan jó, hogy örömet szerezzen a nőknek. A férfi medencéje néha stimulálhatja a csiklót ebben a helyzetben, és nagyszerű intimitást kínál a szemtől szembeni érintkezés révén. A pénisz szöge azonban nem teszi lehetővé a G-pont mély behatolását vagy stimulálását (a hüvely elülső falán keresztül érezhető , és egyes szakértők szerint az orgazmus ingere a nőknél). Néhány nő arról is panaszkodik, hogy ez a szexuális pozíció nem stimulálja a csiklót eléggé a csúcspont megéléséhez .

Egy tanulmány, amelyet 2020 augusztusában tettek közzé a Sexual Medicine -ben a cseh kutatók, 1100 embert kérdeztek meg 13 különböző szexuális pozícióról, és kiderült, hogy a legtöbb ember még mindig a misszionáriusi pozíciót választja, még akkor is, ha az nincs összefüggésben a nők orgazmusával.

Különféle közösülési pozíciókkal zárja be az orgazmus-szakadékot a férfiak és a nők között

Ha a leggyakrabban használt szexuális pozíció nem az, hogy a nők állandó orgazmusban részesüljenek, akkor az egyik fontos dolog az "orgazmus-rés bezárása" érdekében az lehet, hogy új szexpozíciót próbáljunk ki – mondja Lehmiller. Más szóval, ne korlátozza magát a misszionáriusi pozícióra.

"A legtöbb kultúrában nem ez a leggyakrabban használt pozíció" - mondja Beverly Whipple, PhD, RN , okleveles szexuális oktató és a New Jersey-i Rutgers Egyetem emerita professzora.

A nyüzsgő, kielégítő szex legjobb, kölcsönösen előnyös módjai

Ha szeretné feldobni szexuális élményét, és jobb szexet szeretne élvezni, próbáljon ki néhány ilyen nőbarát pozíciót. Sokan megadják partnereiknek a csiklóstimuláció lehetőségét, amely a Journal of Sex & Marital Therapy 2018 februárjában megjelent tanulmányaszerint ez az, amire a nők 36,6 százaléka azt mondta, hogy szüksége van szexuális kapcsolat során az orgazmus eléréséhez. További 36 százalékuk azt mondta, hogy bár az orgazmust csak közösüléssel érhetik el, a közösüléssel járó csiklóstimuláció javította az orgazmusukat.

2. Nő a tetején vagy Cowgirl

Lehetséges érzéki előnyök vagy figyelmeztetések A behatolási mélység és az érzések eltérőek; csikló stimuláció

Részletek Ebben a szexpozícióban a férfi a hátán fekszik, a nő pedig szembefordul vele és letérdel, a medencéjére terelődik, és a hímtagját a hüvelyébe vezeti. Ezután fel tud ülni vagy lefeküdni rá.

"Ez egy nagyszerű helyzet egy nő számára a behatolás mélységének szabályozására" - mondja Dr. Harris-Jackson. Amikor a nő a tetején van, szabályozhatja, hogy mekkora péniszből akar. "Ez egy jó pozíció a stimuláció többféle formájának eléréséhez is. A női test függőleges helyzetében a mellbimbók összekapcsolódhatnak, ami extra izgalomhoz vezethet. Arra jó, hogy stimuláció céljából hozzáférjen a csiklóhoz."

A nő azt is választhatja, hogy fel-le ugrál, köszörül, vagy csípőköröket készít – mindegyik egy kicsit más érzést kelt. Harris-Jackson azt mondja: "Ez egy jó pozíció egy péniszben szenvedő személy számára is, ha hátproblémákkal küzd, mert ez szinte nyugalmi pozíciót jelent számukra." Azok a férfiak, akik nagyon érzékenyek a vizuális ingerekre, hátradőlhetnek és figyelhetik a női partnert.

3. Reverse Cowgirl vagy Reverse Rider a tetején

Lehetséges érzéki előnyök és figyelmeztetések Fenékjáték, vizuális stimulációk, variációs lehetőségek; fájdalmat okozhat

Részletek A férfi hanyatt fekszik az ágyon, míg a nő hanyatt ül vele, partnere lábával szemben, és a hímtagot a hüvelyébe csúsztatja. A nő tudja irányítani a lökések ritmusát és ütemét. Ez a pozíció különösen izgalmas lehet a behatoló partner számára, aki megfigyelheti partnere hátát és fenekét. A fenék megszorítása vagy megragadása mindkettőnél fokozhatja az élményt. Ezt a pozíciót nehéz elsajátítani, mivel a nőnek hátra kell dőlnie vagy nagyon egyenesen kell ülnie, hogy alkalmazkodjon a pénisz szögéhez. "Ha előrehajol, az fájdalmas és kényelmetlen lehet a férfi számára, mert szinte úgy érezheti, mintha eltörne a pénisz" – mondja Harris-Jackson.

Switch It Up "Ez lehet az egyik olyan pozíció, amely elméletben jobb, mint a gyakorlatban" – mondja Lorrae Jo Bradbury, szex és szerelem edző, a SluttyGirlProblems.com és a LorraeJo.com alapítója. – Használhatod előjáték-pozícióként, és csiszolgasd a hímtagját, mielőtt közösülésbe kezdesz.

4. Doggy Style vagy Rear Entry

Lehetséges érzéki előnyök és figyelmeztetések Mély behatolás, G-pont stimuláció, de a pozíció személytelennek tűnhet

Részletek Ebben a helyzetben a nő négykézláb térdel, kezével és térdével megtámasztja magát. A férfi mögé kuporog, és hátulról lép be a hüvelyébe. Ez a legjobb szexpozíció a hüvelybe való mély behatoláshoz. Szabadságot ad a férfinak, hogy erősen és gyorsan megdöntse a medencéjét, és lehetővé teszi számára, hogy a nő testének nagy részét megsimogassa. A pozíció jó G-pont stimulációt is lehetővé tesz.

Switch It Up Egyes nők panaszkodnak, hogy ez a szexpozíció túlságosan személytelen, mert nincs személyes kapcsolat. "Ha szorosabb szemkontaktust szeretne ezzel a pozícióval" – mondja Bradbury, mozdítsa közelebb a térdét a mellkasához, és ívelje meg a hátát, hogy partnere az arcához közel tudjon hajolni, és Ön szemkontaktust teremtsen. Bradbury azt mondja, hogy a tükör előtt is kipróbálhatja ezt a pozíciót, így láthatja egymás arcát.

KAPCSOLÓDÓ: A jóga javítja a szexet és a szexuális egészséget férfiak és nők számára

Megjegyzés: A 2020. augusztusi szexuális orvostudományi tanulmányban közzétett kutatás 13 különböző szexuális pozíciót vizsgált, és megállapította, hogy a kutyus stílus általában nem társul női orgazmushoz. Ha neked vagy partnerednek nem működik, folytasd a kísérletezést.

5. A dugóhúzó

Lehetséges érzéki előnyök vagy figyelmeztetések Intenzív, mély behatolás

Részletek Előrehajolva a nő az ágy szélén fekszik, csípőjén és alkarján nyugszik, miközben partnere hátulról lép be a hüvelyébe. A nő össze tudja tartani a combjait, hogy erősebben tartsa a pénisz. De ha kinyitja a lábát, a csikló szabaddá válik a simogatáshoz, miközben a férfi hátulról lökdösi. "Mélyebb behatolást kap, mint a kutyus stílus, de ez könnyebb és kényelmesebb pozíció lehet" – mondja Bradbury.

Switch It Up A partnere könnyen lehajolhat, hogy kimérje magát, és a csikló könnyen elérhető, Bradbury szerint.

6. Egymás mellett vagy oldalt

Lehetséges érzéki előnyök vagy figyelmeztetések Mély szemkontaktus és intimitás

Részletek A férfi és a nő az oldalukon fekszik, egymással szemben. A nő felemeli a felső lábát, hogy a férfi behelyezhesse a péniszét. Ezután áttekerheti a lábát a derekára vagy a lábára. Ez a pozíció nagyszerű a reggeli szexhez, amikor egy kicsit álmos lehet, mondja Bradbury.

Nagyon sok intimitást kínál, mert közel állsz a partnered arcához. A partnerek szeretkezés közben csókolhatják és simogathatják egymást. A szexpozíció pihentető, nem igényel nagy kitartást egyik személytől sem, és lehetőséget kínál a jó csiklóstimulációra.

Switch It Up A behatolás javítható, ha a nő mindkét lábát partnere derekára borítja, mondja Bradbury. Ez nagyszerű hozzáférést biztosít a csiklóhoz, amely ujjal vagy játékkal stimulálható. "Szerintem ez egy nagyszerű pozíció mindenkinek. Az ölelkezés kényelmét is biztosítja."

7. Lapos vas vagy lusta kutya

Lehetséges érzéki előnyök és figyelmeztetések Feszesség behatoláskor, intenzív stimuláció

Részletek A nő arccal lefelé fekszik az ágyon, lábai egyenesek, csípője enyhén megemelt. (A csípőd alá párnát tehetsz.) Társa hátulról lép be a hüvelyébe. Ha a nő hasán fekszik, a lábai közelebb vannak egymáshoz, ami viszont szorosan illeszkedik partnere péniszéhez. Ez új, intenzívebb érzéshez vezethet. "Ez egy igazán jó módja annak, hogy növeljük a feszesség élményét a behatoló partner számára" – mondja Harris-Jackson. "A csikló stimulálására is jó, mert a partner a kezével vagy egy szexjátékkal körbenyúlhat, hogy kettős stimulációt biztosítson. És ez egy jó pozíció a G-pont stimulálásához, mivel úgy dönti el a testet, hogy a pénisz tökéletesen illeszkedjen ahhoz, hogy a G-ponthoz képest simítsa.

8. Face-Off

Lehetséges érzéki előnyök és figyelmeztetések Intenzív szemkontaktussal és csiklóstimulációval ez egy továbbfejlesztett misszionáriusi pozíció

Részletek Ebben a helyzetben a férfi az ágy szélén ül, vagy kényelmes ülő helyzetben, míg a nő az ölébe mászik, szemtől szemben, lábát maga mögé fonva. A nő tudja irányítani a tolás ütemét. Ez a pozíció lehetővé teszi a csikló közvetlen stimulálását és a szemkontaktust is, ami növelheti az intimitást.

Bónusz: Kezei szabadok, és szinte bárhol megérintheti és simogathatja partnere testét. "Ez egy igazán hatásos pozíció azok számára, akiket a szemkontaktus izgat" – mondja Harris-Jackson. "Olyan ez, mint egy misszionárius, de valójában szemtől szembe vagy. A hüvelyi személy munkájának egy részét is leveszi, mert partnere fel-le tudja mozgatni, ha kezét a csípőjére teszi.

KAPCSOLÓDÓ: Szexuális vágy és mit mond a libidója az egészségéről

Switch It Up A Lotus pozíció nagyon hasonlít a szembeforduláshoz, csak a pénisszel rendelkező partner ül keresztbe tett lábbal az ágyon vagy a széken.

9. Perec mártogatós

Lehetséges érzéki előnyök és figyelmeztetések Mély behatolás a G-pont stimuláció lehetőségével

Részletek A nő a jobb oldalán fekszik, miközben a férfi a jobb lábán terpeszkedik. A férfi ezután felhúzza partnere bal lábát, és körbeveszi a bal oldalát, és belép a hüvelybe. Ez a pozíció lehetővé teszi a mély behatolást, miközben lehetővé teszi a szemkontaktus intimitását is.

Kapcsolja fel "A bal lábát is megfoghatja, és a mellkasa felé húzhatja, hogy mélyebb szöget kapjon" – mondja Bradbury. – És csodálatos hozzáférése van mindkét partner számára a csiklóhoz. Kezei szabadok lesznek, ami lehetővé teszi, hogy egymás testén végigfusson. Harris-Jackson hozzáteszi: "Ez a pozíció - a szögtől függően - G-pont stimulációt is kínálhat."

10. CAT vagy a Coital Alignment Technique

Lehetséges érzéki előnyök és figyelmeztetések Klitor stimuláció

Részletek Ha tolóerő helyett inkább ringatni szeretne, guruljon a CAT-tel. Ez a pozíció hasonló a misszionáriushoz; a fő különbség az, hogy a férfi megnyomja a péniszének tövét, hogy az egy vonalba kerüljön a csiklóval, és a két testrész érintkezzen. Ha ez megtörténik, a pár előre-hátra ringatózik, és állandó kapcsolatot tart fenn. "Ez egy kicsit más módja a szexnek" – mondja Lehmiller. – Inkább ringatsz előre-hátra, mintsem lökdösöd. Ez meghosszabbítja a férfi közösülésének időtartamát, és növeli annak esélyét, hogy egy nő orgazmusban részesüljön, mert állandóan stimulálja."

Váltson tovább: a szexuális változatosság izgalmas

Mindennapi életünkben általában nagyon célorientáltak vagyunk – mondja Harris-Jackson. "Reggel felébredünk, és menj, menj, menj ki az ajtón; megyünk, megyünk, megyünk enni, dolgozni. Rengeteg stresszt és feszültséget kelt testünkben és elménkben. Sok beteg, akit látok, úgy érzi, hogy a szex még egy dolog, amit menniük kell, menniük, menniük és tenniük kell. De a szexuális partnereknek valóban együtt kell lenniük, és együtt kell érezniük örömüket. A pozícióváltás nagyon hasznos lehet a kapcsolat újraélesztésében. Tehát hasznos és szórakoztató lehet valami újat kipróbálni."